Osnivač i vlasnik Kancelarije za intelektualnu svojinu MITROVIĆ IP, Predrag Mitrović, rodjen je 1959 godine u Beogradu gde je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Ceo radni vek posvetio je intelektualnoj svojini.

Od 1986 do 2001.g. radio je u Zavodu za intelektualnu svojinu (ranije Zavod za patente) gde je, izmedju ostalih, obavljao poslove Načelnika službe za registar, marketing i opšte poslove kao i poslove Načelnika odeljenja za žigove (robne marke). Osmislio je, formirao i izradio bazu podataka o registrovanim i prijavljenim robnim markama koju je implementirao u rad Zavoda i konstantno unapredjivao.

Upisan je u registar zastupnika kod Zavoda za intelektualnu svojinu (redni broj 113).

Od 2001-2008 radio je kao saradnik i zastupnik za intelektualnu svojinu u advokatskim kancelarijama specijalizovanim za ovu oblast.

2008. godine, posle više od 20 godine rada za druge u oblasti intelektualne svojine, odlučio je da otvori svoju kancelariju kako bi stečeno znanje i iskustvo na najadekvatniji način ponudio svojim klijentima.

Kancelarija MITROVIC ima kontakte sa drugim specijalizovanim kancelarijama iz oblasti intelektualne svojine širom Srbije i Balkana, kao i brojne saradnike iz oblasti tehnike, prevodilaštva, grafičkog konsaltinga...